Meny
Laddar...

Skaraterminalens Historia

SkaraTerminalens grundare och VD Per Stridh började 1968 som lastbilschaufför i ett transportföretag inom livsmedelsbranchen i Skara.
1972 tog han över föräldragården utanför Skara och blev därmed potatisbonde. 1977 köpte han sin första lastbil för att börja köra potatis
till Stockholm. För att öka lönsamheten med de egna transporterna sökte han upp BGF för returlass från Stockholm. Trafiken ökade och snart införskaffades ytterligare en lastbil.
 
1984 tillfrågades Per om att öppna ett kontor i Skara för BGF, och 1986 var kontoret BGF:s tredje största i Sverige. Per blev känd för att åta sig fler körningar än han hade bilar till. Ibland tittade han ut på E20, såg en lastbil, körde ikapp den och lastade den med gods... 
 
Per var med och startade upp lagerverksamhet för BGF i Skara. 1990 togs denna lagerverksamhet över av nybildade SkaraTerminalen AB. Verksamheten var blygsam till en början. 1991 inköptes den första container-bilen för att transportera containers från Göteborg till lagret. 
 
1996-1997 expanderade SkaraTerminalen ytterligare. Container-trafiken och plockade lass från egna lagret ökade och fler fordon köptes in.
 
1998 hade SkaraTerminalen ca 55 tillsvidareanställda och 550(!) som extrapersonal.

2005 har verksamheten åter vuxit snabbt och nu kör ca 100 åkerier för SkaraTerminalen Spedition. Företaget har nu 17 medarbetare på kontoret, 220 trailers, 9 semitrailers, 150-200 kunder och en omsättning på ca 15 miljoner kr/mån. I maj samma år säljs SkaraTerminalen Spedition till SCT i Göteborg. Efter det fortsätter SkaraTerminalen med 12 anställda i sin lagerverksamhet i Skara.

2007 ökade fordonsflottan liksom personalstyrkan och omsättningen.

2015 är vi 150 anställda i bolaget som driver verksamhet inom Transporter, Terminalverksamhet med lastning, Lossning & lager, Stuf & Strip, Bygg & Entreprenad. Vi fortsätter även att stödja arbetet till hjälpbehövande.

Vi är tacksamma för åren som varit och ser med tillförsikt fram emot att ta vara på dagar som kommer. Ty, var dag är en sällsam gåva, en skimrande möjlighet.

Gammaldags ratt